Sette - Corriere della Sera - 12 Ottobre 2012

Quando la brioche batte la minigonna

È boom per i negozi di gadget e bijoux. Piccole soddisfazioni tutte low cost.
Anche in tavola: cupcakes e panini ai sapori.

theatlantic.com

A Food Lover's Guide to Florence's Left Bank

In Florence, I live in the Oltrarno (beyond the Arno, the un-Duomo side of the river—think Left Bank), near Piazza Santo Spirito, my favorite piazza in town. Unfortunately, restaurants directly in the piazza are a sad story. Caffe Ricchi has changed hands, and although I still love to have an espresso (food, pastry, and gelato aren't worth the calories) in the side room with fanciful Santo Spirito façade elaborations or at a table outside when the weather is nice, it's for ambiance and the company. Read more

caianina.exblog.jp

マフィン・ベーグルのお店

昨日招待された21時からの夕食、あっちゃん、行くバスの中で「もう眠たいよ・・・」と言っていたので、寝てしまうかと思ったら・・・・到着すると、小学生のお姉さんがいたので、追いかけて元気に遊んでいました!. Read more

The Florentine

La dolce Firenze

Today, I finally had a chance to go to Mama's Bakery, which I read about in The Florentine more than a month ago. I haven't found a good American-style forno (bakery) in Florence, so I was eager to try out this new one. Even though I love living in Florence and enjoy all the local delicacies, I still have my cravings for American treats. Read more

Il Tirreno, Livorno

Zuppa e bollito, ma lo stile è diverso

FIRENZE. Il panino con la trippa è stato definitivamente sdoganato da quella corrente di pensiero che va sotto il nome di street food (cibo da strada). E così a Firenze e ditorni stanno proliferando i trippai. Ma dalle parti di via San Niccolò, nella movida d’Oltrarno, si è andati oltre. Read more

corrierefiorentino.it

Brunch mania: la città del giglio mangia (anche) all'americana

Se di ritorno da una vacanza a New York vi prende una nostalgia tremenda del brunch, non disperate. Anche a Firenze la moda della colazione all'americana, a metà tra il breakfast e il lunch, ha i suoi fan e i suoi locali. Read more

Il Tirreno, Livorno

BAR, E NON SOLO...

FIRENZE. Il cheesecake è un dolce americano che in questi anni si è imposto anche al gusto degli italiani. Se volete assaggiarne uno di qualità e soprattutto veramente made in Usa basta presentarsi in questo angolo d’Oltrarno per capire che l’insegna non tradisce (Mama’s bakery sta per il forno di mamma). Read more

Living in Florence by Melinda Gallo

American treats at Mama's Bakery

Today, I finally had a chance to go to Mama's Bakery, which I read about in The Florentine more than a month ago. I haven't found a good American-style forno (bakery) in Florence, so I was eager to try out this new one. Even though I love living in Florence and enjoy all the local delicacies, I still have my cravings for American treats. Read more

americanpizzaparty.com

Dolcezze americane a Roma e Firenze

Mama's Bakery, di Matt Reinecke e sua moglie Cristina, propone un ambiente rilassante e amichevole dove gustare i prodotti della tradizione americana, come torte, tortine, muffins e biscotti tipici degli Stati Uniti accompagnati dall'immancabile caffè americano. Read more

Dining in Florence

Delicious bagels and desserts!

This is a great spot - the service is friendly and you can sit and read the American newspaper while enjoying a fresh bagel with cream cheese or jam. I have also seen people eat a good looking quiche. I always make a habit of taking home some of their cookies which are excellent and occasionally a dessert like their key lime pie. All are really good. The only thing I wish is that you could get a real cappucino instead of just American coffee, but those bagels are worth skipping the espresso for! Read more

Tripadvisor

guarda che cosa dicono di noi su Tripadvisor Read more

teladoiofirenze.it

My sweet temptation.
Mama’s Bakery: un angolo di Stati Uniti a Firenze.

Provo a leggere i titoli della prima pagina ….. niente …. Non riesco a concentrarmi. Le parole stampate si rincorrono in un trenino bianco/nero senza senso. Sbircio nella sua direzione con fare indifferente. Ho il giornale, se avessi anche occhialoni da sole e impermeabile sarei la parodia di una spia anni ’60. Lui, comunque, sembra non avermi notato. Mi faccio audace... Read more

WU Magazine

Mi mangio l'America. Il sogno americano si trasferisce in cucina e prende per la gola gli italiani.
Un viaggio fra i dolci a stelle e strisce che, con la loro bontà, hanno cancellato la classica immagine del fast food. Pdf

Steve Plowright

Thank you so much for contributing to our special day. The cup cakes for the wedding were perfect and we will certainly be looking to head round for some more when we travel back to Florence next summer. Grazie Mille !! Facebook

Andy McGarry

Matt and Christina have started a bagel revolution in Firenze! I lived in the US for 13 years, and have missed authentic bagels, so finding this place was heaven. The preparation, care and attention to quality in making the bagels every day is evident in every bite and it's fun working through all the bagel and sandwich combinations! Plus they have great quiches, muffins, coffee and service. Molto buono! Facebook

corrierefiorentino.it

Un tempo c'era una grande falegnameria, oggi è una pasticceria americana.

Conosco bene questo posto perché ho vissuto 20 anni a pochi passi dal grande portone e ricordo perfettamente la successione del falegname (che profumava di pino balsamico), poi del fabbro (che odorava di ruggine) e tutti gli artigiani della strada... Read more